Dijous 21 de gener la
classe de tercer vam anar al laboratori a fer l’experiment de la pastanaga
canviant. Per a realitzar aquesta pràctica i fer després el nostre informe
de laboratori vam seguir unes bases d’orientació (què tenim, que fem, que pot
passar, que passa realment i perquè passa). Aquesta guia ens ha servit molt per
poder escriure el nostre informe de manera correcta i adequada.
Així ens ha quedat:
Per realitzar el
nostre experiment teníem tres pastanagues, dos gots, aigua mineral, sal
de cuina i una cullera.
Primer vam omplir un
got amb aigua mineral i l’altre amb una miqueta d’aigua i molta sal. A
continuació, vam convertir l’aigua amb sal en salmorra remenant amb la
cullera. Després vam ficar una pastanaga a cada got i la tercera
pastanaga la vam deixar per fer de contrast. Les tres pastanagues eren molt
semblants en pes i mida. Una vegada fet això es necessiten unes hores per poder
veure el resultat.
Les hipòtesis
que vam pensar van ser les següents:
-
Que les pastaganagues es deformarien.
-
Que les pastanagues es farien més dures.
-
Que les pastanagues es farien més toves.
El que va passar
realment va ser que la pastanaga submergida en l’aigua es va fer més dura i
gran, mentre que la pastanaga que estava submergida en la salmorra s’havia gairebé
consumit i estava molt més petita i tova que al principi.
Això va passar
perquè l’aigua hidrata i augmenta la grandària dels aliments. En canvi la
sal consumeix els aliments i els deshidrata. Aquest procés s’anomena procés
d’osmosi.
Ens ha agradat molt
anar al laboratori a fer aquesta practica. Hem aprés coses molt interessants.
La classe de tercer
Les tres pastanagues de mida similiar
La pastanaga de contrast, la pastanaga en aigua i la pastanaga en salmorra.
La primera és el contrast, la segona la que ha estat en aigua i la tercera la que ha estat en salmorra.
Diferència entre la pastanaga hidratada en aigua i la deshidratada en salmorra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada