dilluns, 1 de febrer del 2016

Anem al laboratori: La pastanaga canviant

Dijous 21 de gener la classe de tercer vam anar al laboratori a fer l’experiment de la pastanaga canviant. Per a realitzar aquesta pràctica i fer després el nostre informe de laboratori vam seguir unes bases d’orientació (què tenim, que fem, que pot passar, que passa realment i perquè passa). Aquesta guia ens ha servit molt per poder escriure el nostre informe de manera correcta i adequada.
Així ens ha quedat:
Per realitzar el nostre experiment teníem tres pastanagues, dos gots, aigua mineral, sal de cuina i una cullera.
Primer vam omplir un got amb aigua mineral i l’altre amb una miqueta d’aigua i molta sal. A continuació, vam convertir l’aigua amb sal en salmorra remenant amb la cullera. Després vam ficar una pastanaga a cada got i la tercera pastanaga la vam deixar per fer de contrast. Les tres pastanagues eren molt semblants en pes i mida. Una vegada fet això es necessiten unes hores per poder veure el resultat.
Les hipòtesis que vam pensar van ser les següents:
-      Que les pastaganagues es deformarien.
-      Que les pastanagues es farien més dures.
-      Que les pastanagues es farien més toves.
El que va passar realment va ser que la pastanaga submergida en l’aigua es va fer més dura i gran, mentre que la pastanaga que estava submergida en la salmorra s’havia gairebé consumit i estava molt més petita i tova que al principi.
Això va passar perquè l’aigua hidrata i augmenta la grandària dels aliments. En canvi la sal consumeix els aliments i els deshidrata. Aquest procés s’anomena procés d’osmosi.

Ens ha agradat molt anar al laboratori a fer aquesta practica. Hem aprés coses molt interessants. 
 
La classe de tercer

Les tres pastanagues de mida similiar
La pastanaga de contrast, la pastanaga en aigua i la pastanaga en salmorra.





La primera és el contrast, la segona la que ha estat en aigua i la tercera la que ha estat en salmorra.



Diferència entre la pastanaga hidratada en aigua i la deshidratada en salmorra. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada