divendres, 8 de març del 2019


Sortida a l’Ajuntament de Barcelona




Al principi de la sortida vam veure l’entrada del Ajuntament i ens van explicar com es va crear. Va ser creat a meitats del segle XIII, a l’Edat Mitjana, quan Jaume I, o Jaume el Conquistador, va conquistar Mallorca i València.



Com veieu les gàrgoles formen part de la decoració. Aquestes eren un mètode per redirigir l’aigua de la pluja, però es creia que també purificava l’edifici i allunyava els mals esperits. Els arcs que havien utilitzat eren d’estil gòtic. L’art gòtic va néixer a inicis del segle XV.




Després vam passar per un increïble arc d’estil gòtic. De les làmpares penjaven uns ratpenats d’or. Resulta que la llegenda diu que els grecs van organitzar  una emboscada a Jaume I. Llavors el ratpenat va despertar a Jaume I i va poder contraatacar. Per això Jaume I va penjar el ratpenat del llum.



Al saló de Cent era on s’escollien els homes del Trentenari i on es celebraven les reunions.
Avui dia es fan casaments i actes institucionals, com la presa de possessió de l´alcalde.  La sala és  gegant, a les parets trobem el rei Jaume I i sant Jordi i a les rajoles del terra, motius relacionats amb els gremis i l´escut de la ciutat.


El Saló de la Reina Regent és la cambra que acull els plens municipals i és on es va dur a terme la primera Reunió Universal on van atendre la reina Maria Cristina i el seu fill Alfons XIII. Es diu que com a la reina  li encantaven les plantes  van omplir tota la sala d’ aquestes.


Després vam anar a veure l’Escala Negra, que naturalment era de marbre negre. A la paret hi havien les pintures representatives de les característiques i costums catalanes. Per exemple hi havia persones amb roba típica de l’època, simbologia de la sardana, de les Illes Medes i  de la muntanya de Montserrat. 



Després vam entrar en la Sala de Cròniques, una sala on el que crida més l'atenció són els murals de pintura que cobreixen les seves quatre parets i el sostre. Aquestes narren la història sobre els almogàvers (soldats que lluitaven només per diners) i Roger de Flor. Com els grecs no tenien diners per pagar i els van enganyar amb monedes falses. El sacseig de la ciutat i l’assassinat a traïció de Roger de Flor, líder dels almogàvers. Ens van explicar que a darrera dels dibuixos hi havia or massís per donar l’efecte de que la història brillava per si sola. 

RICHARD AYORINDE I RAYAN TAHIR 6è




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada